Mandarinos tortácskák

Mandarinos tortácskák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál pirított darált mandula
  • *
  • a krémhez:
  • 1 evőkanál méz
  • 2 mandarin
  • 2 dl édesített növényi tejszín
  • 2 evőkanál pirított darált mandula
  • *
  • a tetejére:
  • citromfű- vagy mentalevél
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál pirított darált mandula
  • 1 evőkanál méz
  • 2 db mandarin
  • 2 dl édesített növényi tejszín
  • 2 evőkanál pirított darált mandula
  • citromfű- vagy mentalevél

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a darált mandulát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a sárgájás masszához keverjük. Ezután sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, a sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval 8 korongot szaggatunk belőle.

A krémhez mézet meglangyosítjuk. A mandarint meghámozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a langyos mézet és a darált mandulát.

Négy egyforma, egyadagos desszertgyűrű aljába 1-1 tésztakorongot teszünk, a szélét körberakjuk félbevágott mandarin gerezdekkel, beleszedjük a mandulás habot, elsimítjuk, és a tetejére tesszük a másik tésztalapot. Végül finoman megnyomjuk és 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tálaláskor óvatosan lehúzzuk róluk a fémgyűrűt. A megmaradt krémet csillagcsöves habzsákba szedjük, a tortácskára kis rózsákat nyomunk, citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hidegen kínáljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti