Mámoros almás-krémes-mogyorós süti

Mámoros almás-krémes-mogyorós süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Az almás krémhez:

  • 1 kg alma
  • 13 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Vaniliás puding

A mogyorós karamellhez:

  • 8 dkg durvára tört mogyoró vagy dió
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • pici citromlé

Elkészítés:

Az almát megpucolás után kis darabokra szeleteljük, és egy serpenyőben, minden hozzávalóval feltesszük párolni, először fedő alatt, majd levesszük a fedőt, és a levét elpároljuk.

A tésztához minden hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk. Ha összedolgoztuk, kicsit a hűtőbe tesszük pihenni. Majd belenyomkodjuk egy tepsibe.

A kész almapépet ráöntjük a nyers tésztára, elsimítjuk, és 190 fokon addig sütjük, míg a pereme szépen megpirul.

Elkészítjük a pudingot. A kihűlt almás tészta tetejére kenjük a pudingot, elsimítjuk, és mehet hűlni.

A mogyorós réteghez, minden hozzávalót egy edénybe teszünk, melegítjük, folyamatosan kevergetjük, és ha szép karamellszínű, akkor a kihűlt vaníliás rétegre halmozzuk kis adagokban, rögtön elsimítjuk késsel. Mehet ez a réteg is hűlni.

Neked ajánljuk