Málnatorta

Málnatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • csipet só

a krémhez:

  • 500 ml cukrász tejszín
  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:

A szokáson módon piskóta tortát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a barna cukorral, a tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor elkezd habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és szép fényes kemény habot verünk.

A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból 4 kanállal és fellazítjuk a tésztát, végezetül a maradék tojásfehérje habot óvatos, körkörös mozdulatokkal belekavarjuk a tésztába.

A sütött 180 c előmelegítjük. Veszünk egy 24 cm kerek torta formát, kikenjük olajjal, kibéleljük az alját sütőpapírral, beleöntjük a piskótát, elsimítjuk, és betoljuk a sütőbe kb. 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e torta. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a málna krémet. A tejszínt felverjük. A málnát egy lábasba tesszük. rászórjuk a barna cukrot, és meglocsoljuk balzsam ecettel. Feltesszük a tűzre, felmelegítjük, de nem főzzük. Egy szitán áttörjük a málnát, hogy a magja ne maradjon benne. Az így kapott málna velőt beleforgatjuk a tejszínhabba.

A kihűlt tortát kettévágjuk. Veszünk egy habzsákot, beleszedjük a málna krémet és megtöltjük vele az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másik piskótát, és szép kis ha rózsákkal díszítjük ki a torta tetejét. Málna szemekkel tovább díszítjük a tortánkat.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk