Málnaszörp

Málnaszörp

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 3 kg málna
  • 1 kg kristálycukor
  • késhegynyi szalicil

Elkészítés:

A málnát tegyük egy tálba. Kb. a málna harmadának megfelelő kristálycukrot szórunk rá, és jól összekeverjük. 2 órát állni hagyjuk.

A málna eresztett levét lekanalazzuk, és tölcsérrel szűrőn keresztül üvegbe töltjük. A maradék málnahúst is a szűrőbe kanalazzuk, és kinyomogatjuk könnyedén, hogy a benne lévő lét is kinyerjük.

Az üvegben lévő lé tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk, és jó szorosan, csavaros kupakkal lezárjuk. A leszűrés előtt a levet megkóstolhatjuk, s ha nem találjuk elég édesnek, még lehet tovább cukrozni.

Neked ajánljuk