Málnás-túrós krémtorta

Málnás-túrós krémtorta
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek. tej
  • 1 tk. sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek. kristálycukor
  • 1 ek. zselatinpor
  • Tetejére:
  • 50 dkg málna
  • 1 csomag piros szinű gyümölcszselé
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek. tej
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek. kristálycukor
  • 1 ek. zselatinpor
  • 50 dkg málna
  • 1 csomag piros szinű gyümölcszselé

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a vajat, tojásokat, cukrokat, sütőporos lisztet, tejet.

Kikent tortaformába simítom és közepes hőfokon készre sütöm.

A zselatint 1/2 dl vízben oldom, a túrót, pedig kikeverem 3 ek. cukorral.

Felmelegítem a zselatint kevergetve, lassú tűzön és hozzáadom a túrót.

Végül a maradék cukorral felvert tejszínt forgatom bele és bevonom a kihűlt tortát.

Tetejét málnával rakom ki és elkészített gyümölcskocsonyával vonom be.

1 órára hűtőbe teszem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti