Málnás túróhab

Málnás túróhab
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml görög joghurt (vagy tejföl)
  • 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 teáskanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • a málnás réteghez:
  • 20 dkg málna
  • 3-4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál zselatin
  • 25 dkg túró
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml görög joghurt (vagy tejföl)
  • 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 teáskanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 20 dkg málna
  • 3-4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál zselatin

Elkészítés:

A túrót, a porcukrot a vaníliás cukrot és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre kikeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben és a túrós krémbe keverjük. A tejszínt habbá verjük és a túrós krémbe forgatjuk.

A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben, hogy a szemek szétessenek). Amikor már meleg, de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük, amíg feloldódik és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)

A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és alaposan lehűljön.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!