Málnás túrógombóc torta

Málnás túrógombóc torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 2 dkg kakaó
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél teáskanál szódabikarbóna

a gombóchoz:

  • 20 dkg túró
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája

a tetejéhez:

  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 2 dkg kakaó
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg túró
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 10 dkg málna

Elkészítés:

Először a gombócokat készítjük el, amihez a túrót a cukorral és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet és félretesszük.

A piskótához a 4 tojásfehérjét (a két egész tojás kettéválasztva + a 2 fehérje) csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a tojáshab harmadával fellazítjuk. Végül a maradék habot is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáforgatjuk. Az időközben összeállt masszából diónyi golyókat formázunk, és 20 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk.

Ráöntjük a kakaós masszát. Kicsit a munkalaphoz ütögetjük a formát, hogy a tészta szépen elterüljön és kitöltse a gombócok közötti réseket. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A tetejére a tejszínből, csokiból, vajból kis lángon, folyamatosan kevergetve egynemű krémet főzünk, és a tortára öntjük. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket, végül annyi időre, amíg a csoki megdermed, hűtőszekrénybe tesszük.

Nagyon dekoratív torta, a friss málna teszi igazán finommá. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Neked ajánljuk