Málnás tejszínes sajttorta

Málnás tejszínes sajttorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg omlós mézes keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 500 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db egész tojás
  • 1 db tolássárgája
  • 3 dl cukrász tejszín
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A kekszet egy késes robotgépben felaprítjuk, tálba tesszük, belecsurgatjuk a mézet és az olvasztott vajat, majd összekeverjük.

Veszünk egy 23 cm átméretű tortaformát, az alját kikenjük olajjal és méretre vágjuk az aljába a sütőpapírt, mert így könnyebben kitudjuk venni majd a tortát. Az összegyúrt kekszet a tortaformába nyomkodjuk egy kanál hátával, és kicsit felhúzzuk az oldalára is.

Elkészítjük a sajtkrémet: egy tálba tesszük a mascarpone krémet, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és habverővel simára keverjük. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel és a vaníliás pudingporral, majd hozzáöntjük a sajtkrémhez és simára keverjük. Beleöntjük a tortaformába, majd megszórjuk a tetejét málnával. (15 dkg málnát tegyünk félre a díszítésre.)

170 fokra előmelegített gőzös sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük még rezgős a teteje, de ekkor jó. (Ne süssük túl!). (Ha a sütő nem gőzös akkor egy szuflés tálkába tegyünk a sütő aljába vizet. Azért kell gőzös sütő, hogy a sajttorta a sütés alatt ne repedjen meg.)

Ha megsült, rácson langyosra kihűtjük, de az a legjobb, ha teljesen kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egy habzsákba töltjük és csillag csővel habrózsákat nyomunk a torta tetejére. A maradék málnával kidíszítjük a tetejét.

Neked ajánljuk