Málnás-tejszínes piskótatekercs

Málnás-tejszínes piskótatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 0,5 l habtejszín
  • 15 dkg málna
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 l habtejszín
  • 15 dkg málna

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjébe forgatjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Kivajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, és ruhával együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

Közben a habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket. A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

A rolád tetejét fahéjjal meghintjük, tejszínhabbal, málnaszemekkel, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kósa Istvánné küldte be. Köszönjük!