Málnás-tejszínes mascaronés pohárkrém

Málnás-tejszínes mascaronés pohárkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 16 db baba piskóta

a málna öntethez:

  • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A málnára rászórjuk a cukrot és a balzsamecetet, összekeverjük, majd leturmixoljuk, végezetül átpasszírozzuk egy levesszűrőn, hogy magok ne legyenek a málna öntettben.

A tejszínt cukor nélkül felverjük (eredetileg már édes). A mascarpone krémet a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, és beleforgatjuk a tejszínhabot.

Fagyikehely aljára teszünk a krémből, majd babapiskótából, amit meglocsolunk a sűrű málnaöntettel, ismét tejszínes sajtkrém következik, majd babapiskóta és málnaöntet. a tetejére mascarponés tejszínkrém, amit szintén meg locsolunk málnaöntettel. (így készítjük el mind a négy kelyhet.)

Célszerű legalább 2 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, és jól lehűljön.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk