Málnás sajttorta brownie

Málnás sajttorta brownie
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • A ricottás krémhez:
  • 25 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • A tetejére:
  • kb. 20 dkg málna
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • 3 db tojás
  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • 20 dkg málna

Elkészítés:

A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a barna cukrot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is, végül a sütőporral vegyített lisztet, majd üsszekeverjük.

Egy kisebb sütőformát vajjal kikenünk, majd beleöntjük a masszát.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel simára keverjük. Ezután belekeverjük a vaníliás pudingport is.

A sütőformában lévő massza tetejére óvatosan ráöntjük a ricottás keveréket, egyenletesen elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a kiolvasztott, lecsöpögtetett málnaszemeket.

A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és alufóliával letakarva 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10 percig sütjük.