Málnás sajttorta

Málnás sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg málna
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • 1,5 dl tejföl
  • a tetejére:
  • 3 evőkanál cukor
  • 7 dkg liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg málna
  • 25 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 7 dkg liszt
  • 3 evőkanál vaj

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és egy 26 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk. A krémhez a mascarponét elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásfehérjét és félretesszük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipet sóval, ezt is félretesszük. A vajat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát. A lisztet apránként hozzáadjuk a tejföllel felváltva, és alaposan elkeverjük. A tésztát a forma aljába simítjuk, ráterítjük a krémet, és egyenletesen megszórjuk málnával.

A cukrot, a lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hogy nagyobb darabokban maradjon. Ezt rászórjuk a torta tetejére, és 40-45 percig sütjük. Rácsra helyezve hűtjük, hűtőben tároljuk.

Megjegyzés:

RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti