Málnás-rumos palacsintakocka

Málnás-rumos palacsintakocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 12 db palacsinta
  • 30 dkg szeder
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 4-5 dkg méz
  • 5 cl rum
  • 6 dkg vaj
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 12 db palacsinta
  • 30 dkg szeder
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg méz
  • 5 cl rum
  • 6 dkg vaj
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:



Süssük meg a palacsintákat szokásos módon!
Vágjunk ujjnyi szélesre 4 darabot!

Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük kemény habbár a tojásfehérjéket!
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a mézzel és a tejföllel, majd a metéltre vágott palacsintával jól összeforgatjuk.
Locsoljunk meg rummal pár szem málnát és szedret, kissé törjük össze, majd adjuk a palacsintás masszához!
Keverjük össze az egészet, és rakjuk hozzá a fehérjehab felét!

Kenjünk ki egy 25x25 cm-es sütőformát vajjal, éa béleljük ki palacsintával a következő módon:

Helyezzünk el 4 darabot a formában úgy, hogy a palacsinta fele képezze a süti oldalát!
Tegyünk 2 darabot az aljára, és öntsük rá a metéltes tésztát!

Szórjuk meg gyümölccsel, hajtsuk rá a palacsintaszéleket, és fedjük be a maradék 2 palacsintával!
Kanalazzuk rá a maradék fehérjehabot!

Süssük meg előmelegített sütőben a hab pirulásáig!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti