Málnás rebarbaralekvár

Málnás rebarbaralekvár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg rebarbara
  • 15 dkg málna
  • 20 dkg cukor
  • 1 db lime leve és héja
  • 1 rúd vanília
  • 50 dkg rebarbara
  • 15 dkg málna
  • 20 dkg cukor
  • 1 db lime
  • 1 rúd vanília

Elkészítés:

A rebarbarát ujjnyi méretű darabokra vagdalom, utána fazékba teszem.

Mehet bele a málna, lime reszelt héja és leve, vaníliarúd kikapart belseje

Lassú tűzön főzöm, majd ha szétfőtt a gyümölcs, akkor cukrot adok hozzá és további 5 percet még hagyom főni.

Az elkészült lekvárt befőttesüvegbe adagolom és jól lezárom, végül szárazdunsztba téve hagyom hűlni.