Málnás pite

Málnás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 pohár joghurt (laktózmentes, 150 g/db)
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 30 dkg friss málna
  • 1 evőkanál porcukor
  • (a joghurtos pohár a mérce)
  • 2 pohár joghurt (laktózmentes, 150 g/db)
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 30 dkg friss málna
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük.

Veszünk egy 23x39 cm-es tepsit, vajjal vagy olajjal kikenjük és kilisztezzük. A tepsibe öntjük a tészta felét, majd rászórjuk a málna felét. Ezután rásimítjuk a tészta megmaradt másik felét és kirakjuk a tetejét a maradék málnával.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt készre sütjük. (A tepsiben hagyjuk a pitét langyosra kihűlni, mert így könnyebb szeletelni.)

A málnás pite tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti