Málnás Panna cotta

Málnás Panna cotta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a málnaszószhoz:
  • 150 g málna (friss)
  • 40 g kristálycukor
  • a tejpudinghoz:
  • 50 ml 2,8%-os tej
  • 250 ml habtejszín (30-32%-os)
  • 50 g kristálycukor
  • 4 g zselatinpor
  • 1 db vaníliarúd (belseje)
  • 1 leheletnyi kardamom (őrölt)
  • 150 g málna (friss)
  • 40 g kristálycukor
  • 50 ml 2,8%-os tej
  • 250 ml habtejszín (30-32%-os)
  • 50 g kristálycukor
  • 4 g zselatinpor
  • 1 db vaníliarúd (belseje)
  • 1 leheletnyi kardamom (őrölt)

Elkészítés:

Előkészítjük a poharakat.

Először a málnaszószt készítjük el. A málnát és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle, majd leves szűrőn átnyomkodjuk, át passzírozzuk, hogy a mag ne legyen benne a szószban. Vigyázzunk, mert könnyen leég!

A kész szószt elosztjuk a poharak aljába (minden pohárba teszünk egy púpos evőkanálnyit).

Most maga a Panna cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel, valamint az őrölt kardamommal együtt.

A kristálycukrot egy kis tálban alaposan összekeverjük a zselatinporral. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a tejes alap, elzárjuk alatta a gázt, kivesszük a vaníliarudat, és beleöntjük a zselatinos cukrot. Pár percig (legalább 5 perc!) keverjük, amíg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik.

Egy finom szűrőn keresztül a málnaszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, a hűtőbe tesszük őket, és hagyjuk kb. 6 óra alatt „meghúzni” a tejpudingokat. (Figyelem! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni!)

Ha kihűltek friss málnával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!