Málnás-mascarpones csiga

Málnás-mascarpones csiga

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 240 ml tej
  • 100 g vaj
  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 65 g cukor
  • fél teáskanál só
  • 1 egész tojás

a töltelékhez:

  • 300 g málna
  • 230 g mascarpone
  • 115 g cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A meleg tejbe egy kevés cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk, hogy felfusson.

A dagasztó tálba kimérünk először 240 g lisztet és ehhez hozzáöntöm az élesztőt, a cukrot és a sót. Alacsony fokozaton dagasztani kezdjük, amikor a hozzávalók jól elvegyültek hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a maradék lisztet. A robotgépet magas fokozatra kapcsoljuk és a tésztát szép simára dagasztjuk.

Egy meglisztezett deszkán a tésztát még kézzel is átgyúrjuk, egy kis gombócot formálunk belőle, a tetejét meghintjük liszttel, majd konyharuhával levedjük és hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon.

A mascarponét a cukorral és a vanília kivonattal alaposan kikeverjük. Egy másik tálban a málnát egy kevés cukorral és a kukoricakeményítővel összeforgatjuk. A tésztát kb. 30x35 cm-esre kinyújtjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a mascarponét és meghintjük a málnával. Végezetül pedig egyenletesen rászórjuk a reszelt citromhéját.

A tészta hosszabb oldalától haladva jó szorosan feltekerjük, majd kb. 12 egyenlő részre szeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt kb. 22x33 cm-es tepsibe helyezzük, majd egy konyharuhával lefedjük, és meleg helyen hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjanak.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk