Málnás máktorta

Málnás máktorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 4 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál darált mák
  • 25 dkg friss málna
  • 250 dkg laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrásztejszín
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet
  • 4 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál darált mák
  • 25 dkg friss málna
  • 250 dkg laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrásztejszín
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a megmaradt kristálycukrot, az olajat és a vizet, majd habverővel krémesre verjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje habból és fellazítjuk a tésztát. Apránként hozzáadjuk a maradék habot, és laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Rácson kihűtjük.

Amíg hűl a mákos piskóta, elkészítjük a vaníliás tejszínes sajtkrémes krémet. A mascarpone krémet a vaníliás cukorral, a pudinggal, 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk. A megmaradt tejszínt csillag csöves habzsákba tesszük, ezzel díszítjük a torta tetejét.

A kihűlt tortát ketté vágjuk, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk málnával, amit kicsit belenyomkodunk a krémbe. Rátesszük a másik tortalapot, kidíszítjük tejszín rózsával, a rózsákat kirakjuk málnával, majd meghintjük porcukorral. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti