Málnás krémes sütés nélkül

Málnás krémes sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 9 db tojásfehérje
  • 4 csomag málna ízű pudingpor
  • 1,2 l víz
  • 20 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 300 g babapiskóta
  • keksz
  • kb. 1 dl málnaszörp
  • 9 db tojásfehérje
  • 4 csomag málna ízű pudingpor
  • 1,2 l víz
  • 20 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 300 g babapiskóta
  • keksz
  • 1 dl málnaszörp

Elkészítés:

A málnaszörpöt kevés vízzel felhígítjuk. Belemártjuk a babapiskótákat és kirakjuk vele egy tálca alját.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.

8 dl vizet felteszünk melegedni a cukorral, a pudingporokat feloldjuk 4 dl vízzel, majd a cukros vízbe keverve sűrű pudingot készítünk. A felvert tojásfehérjét több részletben – még a tűzön kevergetve – a forró pudingba forgatjuk, és 1-2 percig még együtt „főzzük”.

A krémet a babapiskótán egyenletesen eloszlatjuk, majd ha kihűlt, felverjük a habtejszínt és a málnakrémre simítjuk. A tetejét kirakjuk a keksszel, jól lehűtjük, majd tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti