Málnás krémes

Málnás krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 darabhoz:
  • 40 dkg készen kapható vajas leveles tészta
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínízű krémpor
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 40 dkg készen kapható vajas leveles tészta
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínízű krémpor
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A vajastésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint előkészítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

A tésztát kettéosztjuk, mindegyik részt 1-2 mm vékony, kb. 35x35 cm-es lappá nyújtjuk. A lapokat papírozott sütőlapra tesszük, sűrűn megszurkáljuk. Az egyik lapot 16 részre osztva bevagdossuk, így könnyebb lesz majd a kész süteményt felvágni. A sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. (Ha nagyon felpúposodott, tegyünk rá egy másik sütőlapot, és így hűtsük ki.)

A málna felét villával összenyomkodjuk, pépesítjük.

A tejből a krémporral, a cukorral sűrű krémet főzünk, amit kihűlésig gyakran kevergetünk.

A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt krémbe lazán belekeverjük a tejszínhab felét és a pépesített, valamint az egészben hagyott málnát. A krémet az egészben hagyott, sült lapra simítjuk, majd rákenjük a maradék tejszínhabot, és végül rátesszük a bevagdosott, sült lapot.

Feldaraboljuk, porcukrozzuk és tálaljuk.

(Egész évben elkészíthető, mert mirelit málnából is nagyon finom.)