Málnás keksztekercs

Málnás keksztekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes részhez:
  • 10 dkg eritrit
  • kb. 3 dl tej
  • 40 dkg rizslisztes háztartási keksz
  • a krémhez:
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor vagy eritrit por
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál GM zabpehely vagy GM darált keksz
  • 10 dkg eritrit
  • 3 dl tej
  • 40 dkg rizslisztes háztartási keksz
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor vagy eritrit por
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál GM zabpehely vagy GM darált keksz

Elkészítés:

Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát, és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.

A tésztához a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, hogy kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).

A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz) majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük. A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el.

Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti