Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db fonott kalács (szikkadt, maradék, bolti is lehet)
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé vagy csokicsepp
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 marék fagyasztott vagy friss málna

Elkészítés:

Egy tepsit vagy sütőformát alaposan kivajazunk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ezzel is elkeverjük.

A kalácsot szeletekre vágjuk és a kivajazott tálba sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a vaníliás-tojásos keverékkel, majd megszórjuk a csokoládéval és a mirelit málnával. (Ha friss málnát használunk akkor azt a sütés vége felé vagy frissen tálaláskor is a tetejére pakolhatjuk.) A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórva, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés: Megéri kísérletezni az ízekkel. Készülhet ét-tej-fehér csokoládéval, málnával, eperrel, áfonyával szederrel…

Neked ajánljuk