Málnás habcsók

Málnás habcsók
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál alma ecet
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál málna velő
  • csipet só
  • 2 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál alma ecet
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál málna velő
  • csipet

Elkészítés:

A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, ha felhabosodik apránként beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a málna velőt, és kemény fényes habot verünk. A kész habba beleszórjuk a keményítőt, beleöntjük az almaecetet és összekeverjük.

A habot csillag csöves habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe habrózsákat nyomunk. A sütött 140 fokra felmelegítjük, betesszük a habcsókokat, majd 10 perc múlva 100 fokra visszavesszük a hőt, és inkább szárítjuk mint sütjük további 60 percig. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti