Málnás fehércsokis torta cukormentesen

Málnás fehércsokis torta cukormentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • a málna zseléhez:
  • 15 dkg málna
  • 0,5 dl víz
  • 2 zselatinlap
  • édesítő
  • a fehércsoki moussehoz:
  • 20 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál édesítő
  • 2 dl cukormentes tejszín + 0,5 dl
  • 3 zselatinlap
  • a málnás habhoz:
  • 1,5 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál málnalé
  • (a tortaforma 18 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg málna
  • 0,5 dl víz
  • 2 zselatinlap
  • édesítő
  • 20 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál édesítő
  • 2 dl cukormentes tejszín + 0,5 dl
  • 3 zselatinlap
  • 1,5 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál málnalé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra verjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk belőle a sárgájához, majd az egész édesítős sárgáját a fehérje habba forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt elkészül.

A málna zseléhez a zselatint hideg vízbe tesszük. A málnát a vízzel és az édesítővel a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg teljesen pépes nem lesz. Ezután a szitán átszűrjük, ha nem szeretjük a magokat. Egy evőkanálnyit félreteszünk belőle. Pici meleg vízbe áttesszük a zselatint és a feloldódott málnához adjuk.

A tortaforma aljára egy kerek sütőpapírt teszünk, és a mélyhűtőbe tesszük.

A fehércsoki moussehoz a zselatint hideg vízbe tesszük. A fél deci tejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne a csokoládét. Belekeverjük a tojássárgáját is.

A tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokimasszát.

Ha kihűlt a piskóta, visszatesszük a tortaformába, erre kerül a megdermedt zselé és arra a csokis hab. Ezután betesszük a hűtőbe.

A málnahabhoz a tejszínt habbá verjük az édesítővel és az evőkanálnyi málnával. Habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk, vagy elsimítjuk rajta. Felvágás előtt pár órára tegyük a hűtőbe.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti