Málnás-fehércsokis mini tortácska

Málnás-fehércsokis mini tortácska
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • 215 g zabkeksz (1 csomag)
  • 100 g olvasztott vaj
  • a krémhez:
  • 100 g fehércsoki
  • 80 ml habtejszín (a csoki olvasztáshoz)
  • 120 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
  • 4 g expressz, főzés nélküli zselatin
  • pár szem málna
  • a díszítéshez:
  • málna
  • levendula
  • 215 g zabkeksz (1 csomag)
  • 100 g olvasztott vaj
  • 100 g fehércsoki
  • 200 ml habtejszín
  • 4 g expressz, főzés nélküli zselatin
  • pár szem málna
  • málna
  • levendula

Elkészítés:

Egy 12 darabos muffin forma mélyedéseit muffin papírral kibéleljük.

A zabkekszet morzsásra törjük (aprítógépben vagy egy sodrófa segítségével). Megolvasztjuk a vajat, ha langyosra hűlt, a kekszmorzsához adjuk és összekeverjük.
A kekszmorzsából egy kanállal tegyünk a mélyedésekbe és a kanál segítségével nyomogassuk szét a masszát úgy, hogy a papír széleire is jusson. (Olyan legyen, mint egy kis kosárka.) Ha végeztünk, a hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez felforrósítjuk a 80 g tejszínt, majd a darabolt fehércsokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad a csoki és félretesszük.

A maradék tejszínből habot készítünk. A kész habhoz keverjük a zselatint, majd óvatosan a kihűlt csokihoz adjuk.

A hűtőből kivesszük a kosárkákat, mindegyikbe 3 szem málnát teszünk, és rákanalazzuk a krémet (kb. 2 evőkanál jut egy kosárkába). Hűtőben pihentetjük egy éjszakán keresztül.

A kis tortácskákat málnával és levendulával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet GyorsanSüti küldte be. Köszönjük!