Málnás-fehér csokoládés szelet

Málnás-fehér csokoládés szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 17 dkg darált keksz
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 teáskanál rumaroma (opcionális)
  • tej szükség szerint (kb. fél dl)

a krémhez:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

a málnaöntethez:

a málnaöntethez:

  • 20 dkg málna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz

a díszítéshez:

  • 5 dkg málnaszem

Elkészítés:

A kekszet finomra daráljuk, majd a vajat felforrósítjuk és hozzáöntjük. Ezután kanállal alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tenyerünkkel ellapogatjuk a formában a kekszes masszát, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a felolvasztott és kihűlt csokoládét.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponés-csokis masszához.

A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a megdermedt kekszes alapról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ezután a formába visszatesszük, majd rákanalazzuk a habos krémet. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a hűtőbe tersszük legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.

A málnaöntethez a gyümölcsöt a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és őrölt fahéjjal feltesszük főni. 3-4 percig főzzük, és közben óvatosan megkeverjük. A keményítőt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a málnához. Pár pillanatig főzzük, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a málnaöntetet a sajttorta tetejére kanalazzuk, málnaszemekkel díszítsük, majd ízlés szerint felszeleteljük

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk