Málnás csokitorta

Málnás csokitorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy 24 cm-es tortaformához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • A málnazseléhez:
  • 40 dkg málna
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • cukor
  • 10 g zselatin
  • reszelt narancshéj
  • őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • A csokoládékrémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 40 dkg málna
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • cukor
  • 10 g zselatin
  • 1 db narancs
  • őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 20 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dkg méz

Elkészítés:

A lisztet, sót, vajat összedolgozom, majd porcukorral, tojással is.

Fóliába csomagolva 1-2 órát hagyom hűtőben állni.

Sütőpapírral borított tortaformába nyújtom, hogy pereme is legyen, majd 20 percre visszarakom a hűtőbe, alját megszurkálom.

180 fokon 15-20 perc alatt elősütöm, sütőpapírral fedve, majd nélküle is 10 percet 170 fokon.

A málnát kikeverem ízlés szerint cukrokkal, fahéjjal, reszelt narancshéjjal.

10 percet főzöm kis lángon, majd átpasszírozom és 1 dl forró vízben oldott zselatinnal vegyítem.

Ha kihűlt, akkor a tésztára halmozom és 1-2 órát dermesztem a hűtőben.

Felforralt tejszínben csokit olvasztok és mézzel, vajjal kikeverem.

A torta tetejét bevonom vele és ismét hagyom dermedni.