Málnás brownietorta

Málnás brownietorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg mandula
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojás

Elkészítés:

A csokit felolvasztjuk gőz fölött.

A vajat kikeverjük a cukor kétharmadával és egyenként a tojássárágával.

Beleöntjük a csokit, darált mandulát.

A többi cukorral, csipet sóval felverjük a tojásfehérjét.

A fehérjehabot részletekben beleforgatjuk a masszába.

Ízlés szerint mehetnek bele málnaszemek.

Kikent tortaformát egy kikent, lisztezett sütőpapírral bélelünk.

Belesimítjuk a tésztát és 180 fokon sütjük 40-45 percet, hogy a belseje krémes maradjon.

5-10 percig hagyjuk hűlni, utána kifordítjuk és optimális helyzetben összeesik a torta.

10 perc múlva ismét megfordítjuk.

A öntethez kb. 3 ek. cukorral összetörjük a málnát, aztán átpasszírozzuk és hagyjuk állni 15-20 percet.

A tortát az öntettel tálaljuk.

Neked ajánljuk