Málnás-áfonyás gyümölcsleves

Málnás-áfonyás gyümölcsleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 pohár vörös áfonya
  • 4 pohár almalé
  • 2 pohár málna
  • 1/4 pohár cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél kiskanál fahéj
  • 2 pohár tejszín
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

Mosom az áfonyát, melegítem az almalében majd tíz percig főzöm alacsony lángon. Átnyomom szitán az áfonyát, majd a málnát is.

A pépet leszedem, a levet forralom. Belekeverem a fahéjat, cukrot és a citromlevet, majd hozzáöntök másfél pohár tejszínt.

A megmaradt tejszínbe keverem a kukoricalisztet, majd a levesbe öntöm. Főzöm öt percig, majd tetszés szerint tálalom forrón, vagy hidegen.

Neked ajánljuk