Málnakrémleves

Málnakrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot a málnához. Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Öntsük vissza az edénybe, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Neked ajánljuk