Málnakrémes torta meglepi csokikrémmel a közepén

Málnakrémes torta meglepi csokikrémmel a közepén
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótatésztához:
  • két darab piskótához:
  • 2 × 6 db tojás
  • 2 × 6 evőkanál cukor
  • 2 × 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 2 × 6 evőkanál liszt
  • 2 × 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • a tejszínes málnakrémhez:
  • 1 doboz habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 300 g málna
  • a csokikrémhez:
  • 2 csomag Dr. Oetker habpor
  • 3 dl tej
  • 2 tábla étcsokoládé
  • cukor (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • a díszítéshez:
  • habtejszín
  • málna
  • csokireszelék
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 doboz habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 300 g málna
  • 2 csomag Dr. Oetker habpor
  • 3 dl tej
  • 2 tábla étcsokoládé
  • cukor
  • habtejszín
  • málna
  • csokireszelék

Elkészítés:

Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát! A piskótát a hagyományos módon elkészítjük, vagyis a tojásokat ketté választjuk a sárgájához hozzákeverjük a bourbon vaníliás cukrot és a 6 evőkanál sima cukrot majd habverővel fehéredésig keverjük. Ezután külön felverjük a tojásfehérjéket. Közben kimérjük a 6 evőkanál lisztet, beletesszük az egy csomag sütőport, majd jöhet a tojássárgája és ezután a tojásfehérje. Simára keverjük majd mehet is egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. És ha kész jöhet a csokis piskóta, ami ugyanígy megy csak a liszthez hozzáadjuk a 3 evőkanál kakaóport.

Felverjük a habtejszint (ne felejtsük el előtte 15 percre mélyhűtőbe betenni mielőtt felverjük!) Ha kész utána a málnákat botmixerrel összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy maradjon benne pár nagyobb szem málna is. Ezután belekeverjük a tejszínhabba (ízlés szerint adható hozza egy kis cukor) és kész is.

Egy kis tejjel kézi habverővel kikeverjük a habport. Közben a két tábla csokoládét felolvasztjuk, kicsit hagyjuk visszahűlni, majd belekeverjük a felvert habba. Ezután ízlés szerint tehetünk bele cukrot es egy kis sót.

Jöhet a torta összeállítása. A piskótáknak a széleit levágjuk, hogy szép egyenesek legyenek, majd egyszer félbevágjuk őket. Ezután jöhet az első piskótalap, rá a tejszínes málnakrém, majd egy csokis piskótalap, utána körbe a széleire teszünk málnakrémet és a közepére tesszük a csokikrémet. Utána megint egy piskótalap és mehet az egészre málnakrém, majd jöhet az utolsó piskótalap. A tetejét csak vékonyan kenjük meg, hogy tudjuk majd díszíteni.

Megjegyzés:

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti