Málnakrémes mákos süti

Málnakrémes mákos süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a mákos piskótához:

  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 150 g darált mák
  • 60 ml olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • *

a málna ízű piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag málna ízű Boleró italpor
  • *

a krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál málnalekvár vagy málnazselé
  • 200 g margarin vagy vaj
  • *

a tetejére:

  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 150 g darált mák
  • 60 ml olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag málna ízű Boleró italpor
  • *
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál málnalekvár vagy málnazselé
  • 200 g margarin vagy vaj
  • *
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál málnalekvár vagy málnazselé

Elkészítés:

A mákos piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját a maradék cukorral jól kihabosítjuk és az előzőleg összekevert mák-liszt-sütőpor keveréket az olajjal váltakozva belekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is (ne törjön össze a hab!), majd egy sütőpapírral bélelt 22×34 cm-es tepsibe öntjük és félretesszük.

A 3 tojásból a liszttel, cukorral, sütőporral és a Boleró italporral hagyományos piskótát készítünk, amit ráöntünk a mákos piskótára, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal, a málnazselével krémessé keverjük.

A két piskótalapot megtöltjük a krémmel és a lekvárral ízesített felvert tejszínt elsimítjuk a tetején.

Neked ajánljuk