Málnakrémes csokoládétorta marcipán tojásokkal

Málnakrémes csokoládétorta marcipán tojásokkal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg liszt
  • csipet só
  • *

a málnakrémhez:

  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 2 dl víz
  • *

a díszítéshez:

  • 20 dkg színes marcipán tojás
  • cukorvirágok
  • nyuszi
  • ibolya

Elkészítés:

A piskótához gőz felett összeolvasztjuk a csokit és a vajat (ne legyen túl meleg!). Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és vajas csokoládét. Végül beleforgatjuk a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet, majd a vajas csokoládét.

A masszát sütőpapírral kibéleltet kb. 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt a tortaformából kiemeljük, majd vízszintesen 5 egyenlő lapba vágjuk.

A krémhez felforraljuk a málnát a cukorral és a vízzel, majd egy szűrön átpasszírozzuk, végül az 1 dl vízzel kikevert vaníliás puding porral besűrítjük. Kihűtjük, majd a puha vajjal /habosra keverjük.

A krémmel megtöltjük a piskótalapokat úgy, hogy vékony rétegben az oldalára és a tetejére is jusson krém. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Tálalás előtt a marcipánból készített tojásokkal, cukorvirágokkal, nyuszival és ibolyával díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk