Málnakrém torta

Málnakrém torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál eritrit
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • *
  • a krémhez:
  • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg eritrit
  • 2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
  • 1 dl víz
  • *
  • a díszítéshez:
  • málnaszemek
  • cukorgyöngyök (opcionális)
  • GM csoki (opcionális)
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál eritrit
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg eritrit
  • 2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
  • 1 dl víz
  • málnaszemek
  • cukorgyöngyök
  • GM csoki

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is alaposan elkeverjük benne.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

A krémhez a málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük. A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, az alsó lapot tálcára helyezzük. A maradék krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint kidíszítjük vele a tortát. A tetejére tehetünk még málna szemeket, csokit, cukorgyöngyöt.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti