Málnafelfújt

Málnafelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 25 dkg málna
  • 30 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • málnaszemek
  • 25 dkg málna
  • 30 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • málnaszemek

Elkészítés:

10 dkg cukrot 1 ek. vízzel olvasztok aranybarnára, kevergetve.

Kapcsos tortaformába öntöm és hagyom kihűlni.

10 dkg cukorral felverem a tojásfehérjét és áttört málnát adok hozzá.

A karamellre halmozom és vízgőzös sütőben sütöm 45 percet és hagyom kihűlni.

A tojássárgát a maradék cukorral és vaníliás cukorral kikverem, gőz felett és mártást főzök belőle.

A szuflét az öntettel locsolva és málnaszemekkel díszítve tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti