Málna torta

Málna torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • sütőpor

a csokikrémhez:

  • 1 csomag csokoládés puding
  • 3,5 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 5 dkg csokoládé

a málnás krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg málna
  • 2 csomag habfixáló
  • 10 dkg cukor

a díszítéshez:

  • málna zselé
  • csokireszelék

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon, 180 fokra előmelegített sütőben kerek piskóta lapot sütünk.

A tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a csokit, ízlés szerint cukrozzuk.

A tejszínt felverjük a habfixálóval, a díszítéshez félre teszünk belőle.

A felvert tejszínbe belekeverjük a szitán áttört málnát.

A tortalapot 3 felé vágjuk, megkenjük a krémekkel ؘ– alulra és felülre a málnás, középre a csokis krém kerül. A félre tett tejszínhabbal, esetleg málna zselével, csokireszelékkel díszítjük.

A receptet Domokos Edina küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk