Málna torta

Málna torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • a csokikrémhez:
  • 1 csomag csokoládés puding
  • 3,5 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 5 dkg csokoládé
  • a málnás krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg málna
  • 2 csomag habfixáló
  • 10 dkg cukor
  • a díszítéshez:
  • málna zselé
  • csokireszelék
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • sütőpor
  • 1 csomag csokoládés puding
  • 3,5 dl tej
  • cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg málna
  • 2 csomag habfixáló
  • 10 dkg cukor
  • málna zselé
  • csokireszelék

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon, 180 fokra előmelegített sütőben kerek piskóta lapot sütünk.

A tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a csokit, ízlés szerint cukrozzuk.

A tejszínt felverjük a habfixálóval, a díszítéshez félre teszünk belőle.

A felvert tejszínbe belekeverjük a szitán áttört málnát.

A tortalapot 3 felé vágjuk, megkenjük a krémekkel ؘ– alulra és felülre a málnás, középre a csokis krém kerül. A félre tett tejszínhabbal, esetleg málna zselével, csokireszelékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokos Edina küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti