Málna álom

Málna álom
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 170 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g vaj
  • 250 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 225 g málna
  • 150 g cukor
  • 100 g fehércsokoládé
  • 70 g tejföl
  • 1 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • a tetejére:
  • 225 g málna
  • 100 g cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 6 db tojás
  • 170 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g vaj
  • 250 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 225 g málna
  • 150 g cukor
  • 100 g fehércsokoládé
  • 70 g tejföl
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • 225 g málna
  • 100 g cukor
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vanília aromával bő 5 percig robotgéppel habosítjuk. 100 g fehércsokit 2 evőkanál olajjal megolvasztunk, valamint a vajat is felolvasztjuk. A tojáshabhoz hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az olvasztott csokit és a vajat is. Alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt 22 x 32 cm-es tepsiben külön-külön 3 lapot sütünk belőle.

A krémhez a málnát a cukorral kis lángon folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni. 5 percig forralva főzzük, majd beletördeljük a fehércsokit és addig keverjük, amíg el nem olvad. A tejfölt egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjukk a citrom levét és hozzáöntjük a málnás keveréket, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a zselatin fixet. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a málnás krémbe forgatjuk.

Az összeállításhoz lehetőleg oldalt nyitható formát használjunk, mert a krém kissé lágy lehet, ezért állnia kell pár órát.

A krémet ketté osztjuk. Alulra helyezünk egy piskóta lapot, rá a krém felét majd megint piskóta lap és a krém másik fele jön. Befedjük a harmadik lappal és a tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát a cukorral szintén elkezdjük melegíteni, de most adunk hozzá annyi vizet, amennyit a tortazselé kíván. Ha felforraltuk, beletesszük a zselét és a sütemény tetejére simítjuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük , utána kiválóan szelhető.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti