Malfatti zöldmártással

Malfatti zöldmártással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 25-26 gombóchoz:

  • 25 dkg friss spenótlevél
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 3 ek. rétesliszt
  • 3 ek. darált dió
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 db tojás
  • 1,5 tk. só
  • őrölt bors

A mártáshoz:

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db salotta
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 tk. citromlé
  • 1 mk. cukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A leforrázott spenótleveleket finomra vágom.

A ricottát, reszelt parmezánt, lisztet, keményítőt, darált diót, tojást, sót, borsot turmixolom a levelekkel.

Nedves kézzel golyókat gyúrok belőle és hűtőbe teszem 15 percre.

A mártáshoz a tisztított, levágott végű spárgát centisre darabolom

A salottát aprítom, 1 tk. olajon dinsztelem, cukrozott, borsozott zöldséglevessel felöntöm és mehet bele a spárga.

4-5 percet főzöm és parmzánt, tejszínt hozzáadva átforralom, citromlével csepegtetem, turmixolom.

A maradék spárgafejeket 1 tk. olajon, sózva, borsozva dinsztelem 3-4 percet.

A malfattikat 1 tk. sóval ízesített lobogó vízben kifőzöm 3-4 perc alatt, miután feljöttek a víz színére.

Az öntettel és a spárgafejekkel tálalom.

Neked ajánljuk