Malakoff torta

Malakoff torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 50-60 dkg GM babapiskóta
  • a krémhez:
  • 1,2 liter tej
  • 4 csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl Hulala habalap
  • a díszítéshez:
  • kb. 2-3 dl Hulala habalap
  • gyümölcs
  • a babapiskóta megmártásához:
  • kb. 3 dl főzött kávé
  • rum (elmaradhat)
  • 50-60 dkg GM babapiskóta
  • 1,2 liter tej
  • 4 csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl Hulala habalap
  • 2-3 dl Hulala habalap
  • gyümölcs
  • 3 dl főzött kávé
  • rum

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el: 1 liter tejet a cukorral felteszünk melegedni. A maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével simára keverjük, majd hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez, majd állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor a tűzről levesszük, és néha meg-megkevergetve kihűtjük.

A kávét lefőzzük, kihűtjük. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal. A Hulalát kemény habbá verjük, és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével összekeverjük.

Egy 26-28 cm-es tortakarikát tálcára vagy a leendő tálaló tálra teszünk, és elkezdjük rétegezni a tortát: először a babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta, végól a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát óvatosan leemeljük róla, és kemény habbá vert Hulalával díszítjük. Azonnal tálalható.

(Nyárra is tökéletes – ha a nagy kánikulában nem szeretnénk a sütőt bekapcsolni, de egy finom tortára vágyunk.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!