Malacsült dinsztelt káposztával

Malacsült dinsztelt káposztával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. sertészsír
  • egész kömény
  • őrölt bors

A káposztához:

  • 1 fej fejes káposzta
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 ek. kristálycukor
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A feldarabolt oldalas bőrét bekockázom és fűszerezem.

Zsiradékkal, fokhagymagerezdekkel, negyedelt vöröshagymával együtt tepsibe rakom és vizet öntök alá.

Fóliával fedve sütöm 1 órát 160-180 fokon, majd fólia nélkül pirítom 25-30 percet.

Cukrot karamellizálok aranybarnára ás rárakom a csíkozott káposztát.

Lassan párolom sóval, köménnyel, borssal ízesítve.

Az elkészült malacsültet a dinsztelt káposztával tálalom.

Neked ajánljuk