Malackaraj szilvás gombamártással

Malackaraj szilvás gombamártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1 kg bőrös malackaraj csonttal
  • 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna

A szilvás gombamártáshoz:

  • 15 dkg shitake gomba (2 dkg szárított)
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húsnak bőrös részét éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk, hogy jól lehessen szeletelni, majd a bőrét kihagyva, bedörzsöljük sóval, majoránnával.

Elkészítéskor a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, egy tepsiben elterítjük, rátesszük a húst, pici vizet öntünk alá, és a sütőben megsütjük. Ha kell, kevés vizet öntünk alá. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el.

A szilvás gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.

Neked ajánljuk