Malackaraj kolbásszal töltve

Malackaraj kolbásszal töltve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös malackaraj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt feketebors
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt kömény
  • 5 dl sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

A karajt felszúrjuk hosszában. A kolbászt belerakjuk a húsba, a karajon a bőrt néhol bevagdossuk és a bevágásokba szalonnacsíkokat rakunk. Az egész húst befűszerezzük.

Betesszük a tepsibe a karajt, a bőrét megkenjük zsírral és az egész alá vizet öntünk. Mellérakjuk a fokhagyma gerezdeket és a felvágott vöröshagymákat.

180 fokon sütjük lefóliázva másfél óráig, majd fólia nélkül még 40 percet. Sütés közben többször megkenegetjük a sörbe mártott felvagdosott szalonnával.

Neked ajánljuk