Malac hot-dog

Malac hot-dog
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 mokkáskanál cukorral
  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • *
  • valamint virsli
  • feketebors
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 mokkáskanál cukorral
  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk a cukorral, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, a tojással, a lágy vajjal, majd beledolgozzuk a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkán kézzel széthúzzuk, picit lenyomkodjuk és 3 felé vágyjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Egy-egy darabot 5 fele vágunk.

Egy darab tésztát kézzel kilapítunk. Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb. fél cm-re kilógjon a virsli a tésztából. (Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön.)

A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát. Egész fekete borsból szemeket készíthetünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkat formázunk, amit tojássárgájával rögzítünk a malac testéhez. Hurkapálcával orrlyukakat „fúrunk” a malacoknak Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A malacokat megkenjük felvert tojássárgájával. A sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti