Máktorta mascarponéval töltve

Máktorta mascarponéval töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált mák
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek. tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • porcukor

A díszítéshez:

  • porcukor

Elkészítés:

Robotgéppel alaposan összekeverem a tészta alapanyagait, a tojásfehérjéket leszámítva, mert azokat külön felverem és lassan beleforgatom a tésztába. Egy 24 cm-es kikent és lisztezett, kapcsos tortaformába simítom a masszát, majd 180 fokon sütöm, 35 percen át. Miután kész és meghűlt, felszelem 3 tortalapra. A töltelék hozzávalóit kikeverem és összeállítom a tortát, a lapokat megtöltve és a külsejét is bevonva a krémmel. Díszíthetem például porcukorral.

Neked ajánljuk