Makréla karfiolmorzsával

Makréla karfiolmorzsával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 4 db makrélafilé (vagy más halfilé)
  • 2 lime vagy citrom
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 4 szál rozmaring
  • 1 db gránátalma
  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 4 db makrélafilé (vagy más halfilé)
  • 2 db lime vagy citrom
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 4 szál rozmaring
  • 1 db gránátalma

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, apróra összevagdaljuk. Felmelegítjük az olívaolaj felét egyserpenyőben, a karfiolmorzsát közepes lángon 4-5 percig pirítjuk rajta, megsózzuk.

Hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet, és amikor elpárolgott, hozzákeverjük a szezámmagot, átpirítjuk.

A makrélafiléket megsózzuk, majd serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát megsütjük, úgy, hogy mellé tesszük a félbevágott citromot vagy lime-ot, kevés
kakukkfüvet, rozmaringot.

Tálalásnál tányérra tesszük a karfiolmorzsát, megszórjuk gránátalmamagokkal. Ráfektetjük a húst, tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti