Mákosguba tortaformában

Mákosguba tortaformában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kisebb alma
  • 7 dl tej
  • 5 másnapos kifli
  • 2-4 ek szilvalekvár
  • 7 evőkanál darált mák
  • 3 dl tejszínhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál cukor
  • zsemlemorzsa
  • vaj

A díszítéshez:

  • csokoládé
  • korong formájú babapiskóta

Elkészítés:

A másnapos kifliket vékony szeletekre vágom. Felforralom a tejet a cukorral és adagonként a kiflikre csurgatom és folyamatosan elkeverem. Ha felszívta a tejet, akkor hozzáadom a reszelt almát és a mákot.

Egy hagyományos tortaformát kivajazok és meghintem zsemlemorzsával. Ebbe töltöm bele a keveréket. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöm, majd hagyom kihűlni.

Elkészítem a tejszínhabot és a folyós lekvárral összekeverem. A krémmel egyenletesen befedem a torta tetetjét és két órára a hűtőbe teszem.

A torta tetejét korong alakú babapiskótával díszítem, amire olvasztott csokit öntök.

Neked ajánljuk