Mákosguba pohárdesszert

Mákosguba pohárdesszert

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db gluténmentes kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 3 dl tej
  • 5 dkg eritrit
  • 2 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja

a krémhez:

  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • eritrit
  • 4 dl tej

Elkészítés:

A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük, a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a vajas tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).

Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni, ízlés szerinti eritritet adunk hozzá. A maradék tejben a pudingport kézhabverővel csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejhez öntjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, és a mákos kiflikre kanalazzuk.

30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

Egyszerű-nagyszerű, akár váratlan vendégváró desszert is lehet.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk