Mákosguba muffin

Mákosguba muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle...stb)
  • 4 dl rizstej
  • 10 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • a krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 4 dl rizstej
  • a tetejére:
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle...stb)
  • 4 dl rizstej
  • 10 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 4 dl rizstej
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

A péksütiket karikára (kockára) vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.

Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, és sűrű krémmé főzzük.

A muffinformát vajjal vékonyan kikenjük, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével a krém tetejére nyomjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!