Mákos zselés karikák és holdak

Mákos zselés karikák és holdak
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál kefir
  • sütőpor
  • a mákos töltelékhez:
  • 5 dkg darált mák
  • 3 evőkanál gríz
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál kefir
  • 2 db tojásfehérje
  • pici sütőpor
  • a zseléhez:
  • 3,5 dl szénsavas üdítő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kefir
  • sütőpor
  • 5 dkg darált mák
  • 3 evőkanál gríz
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál kefir
  • 2 db tojásfehérje
  • pici sütőpor
  • 3,5 dl szénsavas üdítő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre tesszük.

A mákot, grízt, cukrot, kefirt elkeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjehabot és a sütőport.

A tésztát kikent tepsibe nyújtjuk, a tölteléket rásimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kihűlt, az üdítőben megfőzzük a pudingport, ha szükséges, kevés cukrot adunk hozzá. Langyosan a mákos részre simítjuk, majd, dermedés után szeleteljük vagy formával kiszúrjuk

Megjegyzés:

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti